Pan seared tilapia with lemon sauce

 

























Pan seared tilapia with lemon 


Pan seared tilapia with lemon sauce




























Tilapia: What Is It?



Freshwater tilapia is a white fish with a moderate flavour and a lovely flaky texture. 

Because it is affordable, simple to find, and simple to prepare, it is one of the most often consumed varieties of fish in the United States.





















Seasoning for tilapia



There are many excellent ways to season tilapia, but these tastes in this recipe particularly appeal to us: 

lemon, pepper, and salt


Flat-leaf parsley, fresh thyme, pepper, and lemon juice. 

Cayenne pepper and/or garlic are both good additions to make the food a little spicier.

















Table to content








Ingredients










Recipe




Tips







Nutrition








Frequently Asked Question









Ingredients images










Ingredients




• Four (4-ounce) fillets of tilapia



• as needed, black pepper and salt



• Half a cup of all-purpose flour



• One teaspoon of olive oil



• 2 teaspoons melted unsalted butter



• One tablespoon of lemon juice, or as desired (Optional)



• One teaspoon freshly cut flat-leaf parsley, or as desired (Optional)



• A half-teaspoon of freshly chopped thyme, or to taste (Optional)




































Recipe


Tilapia fillets should be rinsed in cold water and dried with paper towels. 

• Add salt and pepper to each fillet's two sides



• Fill a shallow plate with flour. 

• Shake off any extra flour after gently pressing each fillet into the mixture to coat it.



• •In a big skillet, heat the olive oil over medium-high heat. 

• If required, cook the tilapia fillets in batches in the heated oil for 4 minutes or until the fish flakes easily.

• In a big skillet, heat the olive oil over medium-high heat. 

• Tilapia fillets should be cooked in the hot oil, in batches if necessary, for 4 minutes on each side or until the fish flakes easily.



• • Just before removing the tilapia fillets from the skillet, brush them with the melted butter.



• Garnish fillets with parsley and thyme and a drizzle of lemon juice.



Keyword

Healthy pan seared tilapia, pan seared tilapia with lemon sauce, easy pan seared tilapia.

Tips


For this recipe, use fillets that have fully defrosted. 

You can all put the fish fillets in a Ziploc bag and put them in a bowl of water to quickly defrost. I defrosted my fish in the fridge for 24 hours. 

The fish should be completely defrosted to ensure that the fillets cook uniformly.



Nutrition Facts


Calories 17kcal

2g of carbs
 
23g of protein
 8g of fat
2g of saturated fat
1g of polyunsaturated fat  5g of monounsaturated fat
 Cholesterol: 57mg
 355mg of sodium
357mg of potassium
0.2g of fibre
 0.04g of sugar
 124IU of vitamin A
 0.01mg of vitamin C
15mg of calcium



Frequently Asked Question






What makes tilapia a nice side dish?




16 Yummy Tilapia Side Dishes



Rice with jasmine. 

Tilapia is high in protein, so eating it alongside carbohydrates will make the meal feel more substantial.



Rice with cilantro and lime.



• A risotto.



• French fries baked.



Potatoes that have been roasted



... Lemon Rice



Fritters made with zucchini.



• Broccoli sprouts.


How nutritious is tilapia fish?



Tilapia is a type of fish that is considered to be one of the healthiest sources of protein. 

Choline, niacin, vitamin B12, vitamin D, selenium, and phosphorus are just a few of the vitamins and minerals that tilapia is rich in. 

Additionally, it is a fantastic source of omega-3 fatty acids, which your body requires in order to function.



Ingredients images







Post a Comment

0 Comments